07 מאי 2014

ארוחת בוקר יפנית

שונה כל כך מקונספט המקושקשת-סלט-לחמים שלנו. 
מרכיבי החובה הם מרק מיסו, אורז לבן מאודה עדין, וחמוצים (tsukemono) משתנים. 


לארוחה הזו התלווה גוש טופו עדין ורך מעין כמוהו. תשכחו כל מה שאתם יודעים על הטופו בארץ, זה הדבר האמיתי. הוא מתפרק מעצמו למגע של מקלות האכילה, ויש לו טעם חלבי כמו מוצרלה רכה רכה. לא הגיוני שמוכרים לנו בישראל גוש סיבי מגושם וחסר אופי כשהדבר הזה נמצא מעבר לפינה. 


ודג סלמון בגריל, שהיה נפלא ועשיר בטעמים



כל התענוג הזה, כולל הכל ועוד כוס תה ירוק עולה 15 שקלים. אני מאוהב. 

2 תגובות:

  1. איפה זה היה?

    השבמחק
    תשובות
    1. ברשת המזון המהיר שנקראת Matsuya, יש מליון סניפים שלה בכל יפן.

      מחק