23 אפריל 2014

הגענו אל היעד הראשון - Sapporo

עיר הבירה של האי הצפוני הוקאידו



ההיסטוריה של האי ממש בקצרה - איזור שהיה נפרד מיפן, ועד המאה ה19 אוכלס ע״י בני שבט האינו (Ainu). הפחד מהפלישה הרוסית הוביל את יפן להשתלט עליו ובדרך להצליח להכחיד את המנהגים והתרבות של התושבים. כיום נותרו רק 25 אלף איש מבני העם המקורי ורק 100 מהם דוברים את השפה. כל השאר יפנים שהיגרו בעידוד הממשלה.

זה האי השני בגודלו ביפן, והוא תופס 22% משטח יפן, אבל למרות זאת גרים בו רק 5% מתושבי המדינה. רובו טבע בתולי, פראי ומרתק. יש בו הרי געש, ביצות, יערות ענק, חיות בר וכל מה שהוא ניגוד לכאוס האורבני במרכז.
התוצרת החקלאית מהוקאידו ידועה בכל יפן, בעיקר החלב, השוקולד והגלידה. מאכלים לא יפנים בעליל.

עוד מאכלים מפורסמים: בירה סאפורו, מרק קארי שייחודי לאיזור, מיסו ראמן - כמו ראמן אבל על בסיס מיסו במקום סויה, פירות ים טריים ובעיקר קיפודי ים וסרטני ענק (בכל זאת, זה אי שמוקף בים), שוקולד חלב, גלידה של התוצרת החקלאית, לרוב לבנדר ומלון, וגריל מונגולי שנקרא Jingisukan (ג׳ינגס חאן).

פרטים בהמשך על מה שנדגום, אני מקווה לא לפספס כלום מהרשימה.  


2 תגובות:

  1. שלום גל! אני מתכננת טיול ליפן ורציתי לשאול האם הגעת לסאפורו בטיסה או קודם לטוקיו ומשם? תודה!!

    השבמחק