25 אפריל 2014

שוק הדגים Nijo (סאפורו)

הבוקר יצאנו החצי שאינו צמחוני אל היעד המסקרן הזה. גילינו שהוא לא בדיוק שוק אלא בלוק של חנויות דגים ופירות ים, ומספר מסעדות שפזורות בניהם. נקו כל סטיגמה שיש לכם לגבי שווקים מהסוג הזה בשאר המקומות בעולם. היה מצוחצח, נקי ועם ריח טרי של מלח באוויר, בלי שמץ של ארומה דגית. 



התיישבנו לארוחת בוקר מוקדמת במסעדה רנדומלית והזמנו את מנת הדגל של המקום - קערת אורז (donburi) ועליה סלמון, ביצי סלמון וקיפוד ים.



את שני הראשונים לא צריך להציג אבל אני חייב לדווח שלא טעמתם איכותיים וטריים כאלו בארץ. זו נישת טעמים ואיכויות שאנחנו פשוט לא מכירים. קיפוד הים היה מדהים. קרמי ומתפצפץ בפה. 
ליד קיבלנו מרק עדין על בסיס hairy crub, סוג של סרטן עצום שהוא גאווה מקומית של האי. 
מומלץ!



השוק קרוב מאד לרחוב הראשי Odiri ואל מגדל סאפורו במפגש של אותו רחוב עם נהר sosei.

אין תגובות:

פרסום תגובה