12 מאי 2014

Takoyaki

כדורי תמנון בצקניים חמים וטעימים. זה אוכל רחוב פופולרי מהעיר אוסקה, שבני הנוער אוהבים שם במיוחד. הוא בן דודו הקרוב של האוקונומיאקי (פנקייק כרוב ושאריות מלוח), וחולק איתו טעמים דומים וגם את רוטב המיונז והברביקיו המתקתק, ביחד עם שבבי הדג katsuobushi הטעימים מעל. 
כמעט ולא ראיתי אותו מחוץ לאוסקה, וזו היתה הזדמנות נהדרת להזכר. 




מרתק לראות את המוכרים מכינים את הכדורים, הם שופכים בלילה נוזלית אל תבנית שקעים חמה, ואז בעודה כמעט נוזלית לגמרי, הופכים באמצעות שתי מקלות מתכת זעירים את החלק שהספיק להתקשות, ומכדררים כדורים מושלמים. הנה וידאו שמדגים את התהליך:

אין תגובות:

פרסום תגובה