07 מאי 2014

חמוצים מעושנים באקיטה

לרוב הארוחות ביפן מתלווים חמוצים (tsukemono) שהם חלק בלתי נפקד מהסט. המפורסם שבהם הוא הג׳ינג׳ר הכבוש שלמדנו לאהוב בארץ, וירקות נוספים בסגנונות כבישה משתנים, מכרוב וגזר עדינים ועד חציל או שורש לוטוס, וכמובן דייקון שהוא הגירסה הארוכה והטעימה של הצנון. 

אל אקיטה הגענו עם כוונה לטעום את החמוצים המקומיים ששונים משאר האיזורים ביפן, קוראים להם iburigakko (״חמוץ ומעושן״), ומייצרים אותם בתהליך ייחודי שכולל עישון על עץ דובדבן או תפוח. 


התוצאה היתה מפתיעה מאד, ולא גיבשנו דיעה ברורה לגביהם. נסו לדמיין מרקם נוקשה וטעם מריר-מתוק  עם ארומה כבדה של עשן מרוכז.




אין תגובות:

פרסום תגובה